Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Hoog-Beieren

Hoog-Beieren, een regio die zich kenmerkt door bergen en meren, is een vrolijk gebied: dit is waar de mensen jodelend en dansend door het leven gaan en hun omgeving verfraaien met muurschilderingen en houtsnijwerk. Men houdt hier van overvloed wat blijkt uit de voorkeur voor de bouwstijlen barok en rococo en de geinige uivormige torens van de kerken.

 

Spanning en sensatie in het Wettersteingebergte

De Zugspitze in het Wettersteingebergte is de hoogste top van Duitsland en een prachtberg om te beklimmen. Vanaf de top kan men via de bergkam, de Jubiläumsgrat, naar de naastgelegen Innere, Mittlere en Äußere Höllentalspitze lopen om terecht te komen op de Alpspitze. Deze berg is ook zeer populair bij klimmers vanwege de vele kliminstallaties. Glibberig kalksteen maakt de Schüsselkarspitze en de Scharmitszpitze lekker moeilijk om de beklimmen. Voor klimmers zijn er diverse berghutten om te overnachten.

Wandelen en fietsen in Tölzer Land en Inn-Salzach

Dwalen over eindeloze bloeiende alpenweiden, met daarop de koeien met hun koebellen en pauzeren bij boerencafés waar bij het brood- en kaasplankje natuurlijk bier wordt geschonken. De volgende dag zwemmen in een bergmeertje en wellicht een klooster bezoeken, zoals in Benediktinbeuern. Dat is vakantie in het Tölzer Land. Alles tegelijkertijd kan bijvoorbeeld aan de Walchen- en de Kochelsee, zeer geliefd bij windsurfers, maar ook bij wandelaars en fietsers. Een kabelbaan gaat omhoog de bergen in.

 

Vrome kloosters en sprookjesachtige kastelen

Het gebied tussen de bergrivieren de Inn en de Salzach is perfect fietsgebied. De grote brede dalen zijn vlak en aan weerskanten van de rivieren liggen alpenweiden en bossen. De 248 km lange fietsroute Benediktweg loopt door het gebied en komt langs verschillende benediktijnse kloosters. Wandelaars kunnen hier een stuk van het langeafstandspad de Jakobsweg lopen. Het sprookjeskasteel Neuschwanstein in de Allgäu is vooral populair bij Amerikanen omdat het kasteel van Disneyland hierop geïnspireerd is. Het kasteel is ingericht met neogotische meubels en op de wanden zijn schitterende fresco’s geschilderd.

 

Tussen koeien en expressionistische kunst

Het landschap ten zuiden van München met zijn talrijke meren vormde een grote inspiratiebron voor kunstenaars. Ontdek in het MuSeenLandschaft Expressionismus de 4 musea met uitstekende collecties met expressionistische kunst. Pelgrims trekken ieder jaar naar de Wieskirche in Pfaffenwinkel, een rococokerk met daarin het beeld van de gegeselde Heiland dat op 14 juni 738 huilde. Pfaffenwinkel is  een gebied voor familievakanties. Zwemmen in de Starnberger See, een boot huren op de Soier See of waterfietsen op de Schongauer Lechsee.

 

München

De grootste stad, de miljoenenstad München, is een heerlijke winkelstad en daarnaast bekend van de bierfeesten in oktober, de BMW fabrieken en FC Bayern. Eet de traditionele witte worsten in de oudste brouwerij van München, de Augustiner brouwerij of op een van de terrasjes bij de Viktualienmarkt.

 

Ten zuidwesten van München ligt de Ammersee, het grootste meer van Beieren. Ideaal om te zwemmen, zeilen, surfen en ’s avonds een biertje te drinken op een terrasje in een van de gezellige stadjes rond het meer.

 

Informatie

Tourismusverband

München-Oberbayern e.V.

Radolfzeller Str. 15

D-81243 München

 

T +49 (0)89 8292180

E-mail

Internet

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze