Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Goslar

Goslar en de vlakbij gelegen mijnen van de Rammelsberg zijn opgenomen in de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. Dat betekent dat het belangrijke monumenten van wereldwaarde zijn die beschermd moeten worden. Goslar is nu een gezellig, levendig stadje met romantische steegjes, een oergezellige markt en een bruisend uitgaansleven. Tegelijkertijd is heel Goslar een groot openluchtmuseum.

Architectonische hoogstandjes in een keizersstad

In Goslar is zo verschrikkelijk veel te zien dat het de moeite loont om mee te gaan met een stadswandeling. Waar te beginnen? Bij het Kaiserpfalz met de indrukwekkende Kaisersaal? Slenteren langs de stadsmuur met z’n grachten en stadspoorten? Koffie op de markt met uitzicht op de fontein, de Marktkirche, het stadhuis en het Kämmereigebäude met zijn carillon? Of de Schreiberstraße met huizen in de romaanse bouwstijl, de gotische stijl, renaissance en barok? De kerken in Goslar zijn allemaal oorspronkelijk drieschepige, kruisvormige basilieken. De meest imposante is de gigantisch grote Marktkirche met twee verschillende torens en prachtige glas in lood ramen. Maar daarnaast heeft Goslar nog zo’n tien kerken en kloosters die een bezoek waard zijn. Bijzonder is het St. Annenhuis, het oudste vakwerkhuis van Goslar, met een middeleeuwse keuken en een kapel. 

Goslar heeft een groot aantal interes-

sante musea waaronder de huldigings-

zaal van het stadhuis, het Goslarer Museum en het tinnen figuren museum in de Lohmühle. Het be-

kendste museum is het Mönchehaus, het museum voor moderne kunst. Hier wordt bepaald welke kunstenaar de prestigieuze 'Kaiserring' wint. Hier hangt dan ook alleen het beste van het beste. Het gebouw zelf contrasteert met de moderne kunst door de vakwerk-

gebouwen en de gewelvenkelders.

Onder de grond in de Rammelsberg

Even buiten Goslar ligt het mijnmuseum de Rammelsberg. Duizend jaar lang won men hier erts waar de stad Goslar zijn rijkdom aan te danken heeft. De Ram-

melsberg toont tien eeuwen mijn-

geschiedenis: stortbergen, mijngangen, waaronder een mijnkamer uit de 13e eeuw, waterraderen en monumentale industriële gebouwen. Bezoekers kunnen de mijn zowel boven als onder de grond verkennen.

 

Informatie

GOSLAR marketing GmbH

Markt 7

D-38640 Goslar

 

T +49 (0)5321 78060

E-mail

Internet

 

Kaart

 

 

Zin gekregen om naar Goslar te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Goslar bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze