Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Füssen - Het romantische hart van Beieren

De Allgäu is een regio om weg te dromen, met meren, zacht glooiende heuvels en majestueuze bergtoppen. Kunst en cultuur vindt u in de historische binnenstad van Füssen. Ook nu nog is de 2000 jarige geschiedenis zichtbaar in het romantische stadscentrum. Het fantastische  omringende landschap en het uitgebreide aanbod aan activiteiten maken een vakantie in Füssen tot een fascinerende belevenis. De omgeving nodigt uit tot ontspannen wandelingen of lange wandeltochten. Füssen biedt alles wat het hart van de wandelaar begeert. U kunt wandelen in een sprookjesachtig landschap rond de koningskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau en de voetsporen van Koning Ludwig II volgen.

 

 


 

Wat mag je niet missen in Füssen?

Neuschwanstein: zo´n 4 km buiten Füssen ligt hét sprookjeskasteel van Beieren. Koning Ludwig II vervulde hier in de 19e eeuw zijn droom van een middeleeuws slot. Neuschwanstein is een van de toeristische topattracties van Duitsland.

Schloss Hohenschwangau: op een steenworp afstand van Neuschwanstein gelegen. Het kasteel in neogotische stijl waar Ludwig II zijn kindheid door heeft gebracht. Tot aan zijn dood fungeerde het slot als zijn zomerresidentie.

Hohe Schloss: hoog boven de historische binnenstad van Füssen ligt dit kasteel. Met zijn kleurijke trompe l`oeil taferelen in de binnenhof geldt het als een van de meest opmerkelijke wereldse gebouwen van Duitsland.

Benedictijns klooster St. Mang: in de voormalige kloosterzalen is tegenwoordig het Museum van de stad Füssen gevestigd. Bovendien bevindt zich hier een van Europa´s  mooiste collecties met historische luiten en violen. Spectaculair is de oudste nog bewaard gebleven ‚Totentanz‘ van Beieren.

Boomkroonpad: in het ‚Walderlebniszentrum Ziegelwies‘ kunt u over een lengte van 480 m van boomtop naar boomtop wandelen. Op een hoogte van tot 20 m krijgt u een heel andere indruk van het landschap, van de rivier de Lech en de bergtoppen in de verte. Het Boomkroonpad in Füssen is eenmalig in Duitsland omdat het de grens naar Oostenrijk overschreidt.

Informatie

Füssen Tourismus und Marketing
Kaiser- Maximilian - Platz 1
D- 87629 Füssen


+49 (0)8362 – 9385-0
E-Mail
Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Füssen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com.

 

Foto's

achtergrond: Schloss Neuschwanstein bij Füssen in de Allgäu - © Füssen Tourismus und Marketing / Gerhard Eisenschink

Schloss Neuschwanstein: © Füssen Tourismus und Marketing / www.guenterstandl.de

Schloss Hohenschwangau: © toto997 - Fotolia.com, #18199537

Hohe Schloss: uitzicht ´s avonds op de historische binnenstad van Füssen in de Allgäu - © Füssen Tourismus und Marketing / www.guenterstandl.de

Benedictijns klooster St. Mang aan de oever van de Lech: © Füssen Tourismus und Marketing / www.guenterstandl.de

Boomkroonpad in het Walderlebniszentrum Ziegelwies in Füssen - © Füssen Tourismus und Marketign / Gerhard Eisenschink


 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze