Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Frankfurt am Main: stad vol contrasten

Frankfurt is een stad vol spannende tegenstellingen in het Duitse deelstaat Hessen. Het is het financiële centrum van Duitsland: hier zijn de hoofdkantoren van banken, de beurs en de Europese Centrale Bank gevestigd. De snelwegen, het vliegveld en het treinstation maken Frankfurt tot een van de drukste verkeersknooppunten van Europa. Aan de andere kant is het een bijzonder groene stad met een interessant en afwisselend aanbod aan kunst en cultuur. Met de trein duurt de reis vanaf Amsterdam maar 4 uur!

De skyline van Mainhattan...

Van de lijst van hoogste gebouwen in Duitsland staan de nummers 1 t/m 8 in Frankfurt. Het hoogst is de zendmast de Europaturm (337 m) en het hoogste kantoorgebouw is de 259 m hoge Commerzbank Tower. De Messeturm, 'het potlood', is het symbool van Mainhattan, zoals de bijnaam van de Frankfurter skyline luidt. Langs de oever van de Main (Museumsufer Frankfurt) liggen maar liefst 18 musea op een rijtje. Het Städel Museum behoort met zijn prachtige schilderijencollectie bij de wereldtop. In de binnenstad ligt de Schirn Kunsthalle, waar u bijzondere wisseltentoonstellingen kunt bezichtigen.

 

...en de historische binnenstad

De geschiedenis van Frankfurt gaat terug tot Karel de Grote, met een bloeitijd in de middeleeuwen. Uit die tijd stamt de relatief kleine, maar gezellige binnenstad. Na de Tweede Wereldoorlog is een aantal monumentale bouwwerken herbouwd. Bezienswaardig zijn het centrale plein de Römerberg, de Alte Nikolaikirche, de Paulskirche, de Alte Oper en natuurlijk de gigantische Dom van Frankfurt.

 

Tradities en culinaire bijzonderheden

De beroemdste inwoner van Frankfurt is Johann Wolfgang von Goethe. In zijn geboortehuis is het GoetheHaus gevestigd, het aangrenzende Goethe Museum toont onder meer werken van tijdgenoten. In sommige eetgelegenheden in Frankfurt wordt het lievelingsgerecht van Goethe geserveerd: 'Tafelspitz mit grüner Soße'. Hierbij wordt natuurlijk het lijfdrankje van de Frankfurters niet vergeten: een glaasje appelwijn.

 

Als de grootste kerstboom van Duitsland wordt opgetuigd voor het stadhuis is het weer tijd voor de sfeervolle kerstmarkt. Ook hier biedt Frankfurt specialiteiten die u nergens anders kunt proeven. Het winkelaanbod in Frankfurt is enorm: van grote winkelcentra tot speciaalzaken en boetiekjes. Hier slaagt iedereen voor zijn kerstinkopen.

 

 


 

 

Informatie

Schriftelijke aanvragen:

Tourismus+Congress GmbH

Kaiserstrasse 56

D-60329 Frankfurt am Main

 

T. +49 (0)69 21230808

E-mail

Internet

 

Informatie ter plekke:

Tourist-Informationen

Römerberg/ Römer

Hauptbahnhof (in het station)


Kaart

 

Zin gekregen om naar Frankfurt am Main te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Frankfurt am Main bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres. Voor vervoer naar Frankfurt am Main met de bus kijk bij FlixBus of kijk hier voor de goedkoopste vluchten naar Frankfurt.


 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Frankfurt am Main is een milieusticker verplicht.