Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Chiemsee-Alpenland: prachtige meren met uitzicht op de Alpen

In het Chiemsee-Alpenland in Beieren vindt u een schitterend landschap: schilderachtige meren en rivieren, de heuvelachtige Voor-Alpen en een afwisselende bergwereld, cultuursteden en dorpen met rijke tradities. Of je nu bergtoppen wilt bedwingen of gezellig wilt wandelen langs onze mooie rivieren en meren – wie van wandelen houdt, komt in het Chiemsee-Alpenland in elk seizoen aan zijn trekken. Fietsliefhebbers profiteren van een indrukwekkend fietspadennetwerk met adembenemende panorama’s. U kunt hier met zijn tweeën, alleen of met het hele gezin genieten van de schoonheid van het landschap, zowel ’s zomers en als ’s winters. Wie maar niet genoeg krijgt van de natuur kan, te midden van bergen en meren, op een van de vele campings de hectiek van alledag ontvluchten.

 

Wat mag u niet missen in Chiemsee-Alpenland?

Schloss Herrenchiemsee: dit slot is een van de bekendse bezienswaardigheden van Duitsland. Het gebouw, dat een kopie is van Versailles heeft Koning Ludwig II van Beieren bedoeld als eerbetoon aan de Franse zonnekoning Lodwijk XIV.
De Chiemsee en de eilanden zijn het beste te ontdekken tijdens een boottocht over deze 'zee van Beieren'. Uniek en charmant is de Fraueninsel (vrouweneiland) met het beroemde benedictinessenklooster Frauenwörth. De Herreninsel (manneneiland) met Schloss Herrenchiemsee is het grootste eiland.
Wasserburg: een prachtige stad met een unieke ligging op een schiereiland dat 7/8 door de rivier de Inn wordt omgeven. Talrijke cafés nodigen de bezoekers in het oude centrum uit om van het zuidelijke flair te genieten.

Rosenheim: pastelkleurige façades met arcades. Grote pleinen en imposante uivormige torenspitsen verlenen de stad aan de Inn en de Mangfall zijn charme. Bijzonder populair zijn het herfstfeest en de kerstmarkt.
Wendelsteinseilbahn: met deze tandrad- en kabelbaan worden bezoekers naar een van de mooiste uitkijkpunten op een berg in Duitsland gebracht. Op de top heeft u een fantastisch uitzicht op zo´n 200 bergtoppen.

Wist u al ...

… dat de Chiemsee het grootste meer van Beieren is en op twee na het grootste van Duitsland? Vooral de eilanden in de Chiemsee moet u gezien hebben: de sprookjeskoning Ludwig II liet in 1878 op de Herreninsel een kopie van het paleis van Versailles bouwen. Tot op heden is het de enige kopie van dit schitterende paleis. Op de Fraueninsel bevindt zich overigens een van de twee eilandbrouwerijen die Duitsland rijk is. Het bier is naast de karakteristieke kloosterlikeur en de marsepein een zeer geliefd souvenir van de Fraueninsel.

Informatie

Chiemsee-Alpenland Tourismus GmbH & Co. KG
Felden 10
D-83233 Bernau am Chiemsee
Telefoon +49 (0)8051 96555-0
info@chiemsee-alpenland.de
www.chiemsee-alpenland.de

Kaart

Copyright alle foto's op deze pagina: Chiemsee-Alpenland Tourismus
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze