Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Bremerhaven

In de havens waar in de 19de en het begin van de 20ste eeuw miljoenen Europeanen inscheepten om hun geluk in Amerika te zoeken, is in de laatste jaren een maritiem toeristisch centrum ontstaan met een aantal unieke bezienswaardigheden. Bremerhaven maakt deel uit van de stadsdeelstaat Bremen. Zijn ontstaan dankt de havenstad aan de verzanding van de Weser in de 19de eeuw. Veel schepen konden de haven van het 60 km landinwaarts gelegen Bremen niet meer bereiken. De Hanzestad kocht aan de Wesermonding een stuk land van het Koninkrijk Hannover en richtte hier een echte zeehaven in. Bremerhaven is na Hamburg nog altijd de grootste Duitse haven. Met de HafenBus kunt u zowel de containerhaven alsook de autoterminal in de Überseehafen bezichtigen.

Van koud naar warm naar koud

Visliefhebbers worden door de sfeer en het culinaire aanbod naar het Schau-

fenster Fischereihafen (etalage visserijhaven) getrokken. Het toeristische centrum is echter de Neue Hafen: een uitstekend voorbeeld van hoe met spannende architectuur en vernieuwende museumconcepten een economisch zwak gebied nieuw leven kan worden ingebla-

zen. In juni 2009 is het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost geopend. Zwitserse gletsjers, de Afrikaanse woestijn, Antarctica, de onderwater-

wereld van Samoa, Alaska én Bremer-

haven liggen allemaal op de 8ste lengtegraad. De bezoeker maakt een reis om de wereld en staat daarbij ook stil bij het fenomeen klimaat en klimaatsverandering.

 

Op weg naar een nieuw leven

In het Deutsche Auswanderhaus wordt de geschiedenis verteld van de meer dan 7 miljoen Europeanen die vanuit Bremerhaven naar Amerika zijn vertrokken. Natuurlijk heeft een zo maritieme stad ook een museum over de Duitse scheepvaart, het Deutsche Schiffahrtsmuseum. De kleine, maar erg leuke Zoo am Meer ligt, zoals de naam al zegt, direct aan zee. Het kunstmatig aangelegde rotslandschap en de waterpartijen bieden zowel boven als onder water een prachtige coulisse voor de diersoorten die alleen in de noordelijke regionen van onze aardbol voorkomen, zoals pinguïns, zeeleeuwen en ijsberen. Doordat de verschillende dieren op verschillende tijdstippen worden gevoerd, kunt u steeds andere dieren ‘op jacht’ zien gaan naar het voedsel dat hun wordt toegeworpen.


Informatie

BIS Bremerhaven Touristik
TouristCenter Hafeninsel
H.-H.-Meier-Str. 6
D-27568 Bremerhaven

T +49 (0)471 94646100

E-Mail

Internet

Kaart

 

 

Zin gekregen om naar Bremerhaven te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Bremerhaven bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze