Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Berchtesgadener Land

In het zuidoosten van Beieren liggen de Alpen van het Berchtesgadener Land. Dit is het gebied voor het betere bergwandelen, klimmen en natuurlijk skiën. Het gebied dat vlak voor de hoge bergen wordt 'Voralpen' genoemd en heeft mooie meren en groene alpenweitjes.

 

Fietsen en wandelen tussen koeien en meren

De bevolking van het Berchtesgadener Land is trots op hun tradities en cultuur.
Op 1 mei bijvoorbeeld dansen en drinken ze op de alpenwei rond de meiboom. In klederdracht en op Beierse volksmuziek. In de zomer gaan de koeien naar de alpenwei. Nog steeds verblijven boerenfamilies de hele 'Almsommer' op de berg om de koeien te melken en boter en kaas te maken. Wie langs zo’n zomerboerderij wandelt of fietst, kan vaak wel een hapje mee-eten van het spekbrood met kaas.

 

Fietsen voor gevorderden

De Vooralpen zijn uitstekend geschikt om te fietsen. Er zijn diverse fietsroutes, een van de mooiste is het 36 km lange rondje Berchtesgadener Radstern West. De tocht gaat van Oberschönau door het natuurpark Ramsau langs de Hintersee, door het Klausbachtal en dan naar de Taubensee. Het is geen eenvoudige route, omdat er flink gestegen wordt.

 

Klimmen in de bergen

Het Berchtesgadener Land is vooral bekend vanwege de hoge bergen. Veel van de bergtoppen zijn per kabelbaan toegankelijk, alleen de Predigtstuhl is bereikbaar met een authentieke oude bergtrein. Maar het kan ook anders. De regio heeft de beste klimwanden met de spannendste grotten en tunnels. Alle soorten klimwanden zijn ruim voorhanden: wanden voor free-climbing, ijsklimmen, bouldern en gewoon klimmen en voor alles zijn cursussen en gidsen aanwezig.

 

Geen berg te hoog

Een goede klim is bijvoorbeeld de Isidor-Steig boven de Königssee die mooi afwisselt in steil en minder steil. Een flinke uitdaging voor de ervaren klimmer is de Pidinger-Steig op de noordwand van de Hochstaufen. Bij Marktschellenberg in het Berchtesgadener Land ligt de Schellenberger ijsgrot onder een 30 meter dikke laag ijs. De prachtige hallen met ijskristallen zijn in de zomer voor iedereen toegankelijk.

 

Water aan de voet van de bergen

De Königssee heeft water dat zo helder is dat het gewoon gedronken kan worden. Het meer is vooral bekend van de ansichtkaarten van de schilderachtige bedevaartskerk St. Bartholomä op een schiereilandje. Maar de actieve mogelijkheden op, in en rond het meer zijn eindeloos. Dagenlang trekken door de omliggende bergen, of een korte wandeling via de Königsseer Fußweg naar Berchtesgaden. De populairste route voor mountainbikers is de 25 km lange Kühroint, hoewel ook de Gotzenalm niet te versmaden is. Beide routes vertrekken uit Schönau. Het bergmassief de Watzmann torent hoog boven de Königssee uit en in de winter is dit een populair wintersportgebied. Op de Thumsee en de Hintersee kan men vaak schaatsen.

Thee drinken in het nest van de adelaar

Het adelaarsnest is oorspronkelijk een theehuis boven Berchtesgaden dat gebouwd werd voor Hitler. Die maakte er weinig gebruik van en tegenwoordig is het een uitstekend restaurant. De weg er naartoe is een meesterwerkje van bouwkunst en alleen speciale bergbussen mogen er rijden. Vanaf de busparkeerplaats leidt een 124 m lange tunnel naar een lift die door de berg heen tot in het theehuis gaat. De speciale bussen vertrekken vanuit Obersalzberg.

 

Informatie

Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Bahnhofsplatz 4

D-83471 Berchtesgaden

 

T +49 (0)8652 656500

E-mail

Internet

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze