Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Beierse Alpen & de Zugspitze

De Beierse Alpen is dat deel van de Alpen dat op Duits grondgebied ligt en bestaat uit de Berchtesgadener Alpen, de Chiemgauer Alpen, de Allgäuer Alpen, de Ammergauer Alpen en het Wettersteingebergte. De hoogste Duitse bergtop is de Zugspitze. Mooie wandelpaden naar de top zijn bijna overal aanwezig.  ’s Winters is het natuurlijk vooral voor de skivakantie bijzonder geliefd. In de zomermaanden zijn veel spannende klimroutes uitgezet. De meest geliefde klimwanden zijn de Plankenstein in de Risserkogen of bij de Roß- en Buchstein. De Benediktenwand in de Voralpen heeft ook een grote fanschare.

Idylle in de bergen

Het Berchtesgadener Land ligt in het meest zuidoostelijke hoekje van Duitsland op de grens met Oostenrijk. De streek is met name in de zomermaanden bijzonder geliefd. Majestueuze bergen zoals de Watzmann en de Kehlstein worden weerspiegeld in de meren zoals de Königssee en de Hintersee. In het 21.000 ha grote nationale park mag de natuur zijn gang weer gaan. Het uitgebreide netwerk aan wandel- en bergpaden nodigt de bezoeker uit dit Alpenlandschap te ontdekken. De stad Berchtesgaden heeft zijn rijkdom te danken aan de zoutmijn. Veel historische gebouwen zijn bewaard gebleven. In het Schloss, tot 1923 de residentie van kroonprins Ruprecht van Beieren, zijn pronkkamers en mooie collecties wapens, gobelins en porselein te bezichtigen.

Als de berg roept

De Zugspitze is met zijn hoogte van bijna 3000 m de hoogste Duitse berg. Zowel ’s winters als ’s zomers heeft u vanaf het hoogste punt, dat u gelukkig met de berglift kunt bereiken, een uitzicht van 360 graden en kunt niet alleen Duitse en Oostenrijkse, maar ook Zwitserse en Italiaanse bergtoppen zien. In het kerkje, kunnen op grote hoogte huwelijken worden gesloten. Op het Zugspitzplateau ligt Duitslands enige gletsjerskigebied. Een dagtocht met verschillende kabelliften en tandradbanen is een echte aanrader. Voor geoefende klimmers zijn er meerdere mogelijkheden om naar de top te komen. Bedenk wel dat vanaf Garmisch-Partenkirchen 2.200 hoogtemeters overbrugd dienen te worden. Hoogtevrees is uit den boze.


Informatie

Tourismusverband München Oberbayern e.V.
Postfach 600320
D-81203 München

Radolfzeller Str. 15
D-81243 München

T +49 (0)89 8292180

E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar de Beierse Alpen & de Zugspitze te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Beierse Alpen & de Zugspitze bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze