Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Bamberg

In de stad Bamberg staat niet hier en daar een gebouw, maar de hele stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat komt omdat in de binnenstad de oorspronkelijke middeleeuwse gebouwen en de structuur zo goed bewaard gebleven zijn, dat de stad de middeleeuwen uitademt. Het meest unieke plaatje in Bamberg is dat van het oude stadhuis: bouwtechnisch is het een hoogst vreemd gebouw met een strak 18e eeuws deel, de toren op de brug en het vakwerkgedeelte. Dat laatste staat op een eilandje in de rivier de Regnitz, maar is eigenlijk te groot voor zijn eiland en stulpt er aan alle kanten overheen.

De notabelen op de linkeroever

Op de linkeroever van de rivier liggen de imposante gebouwen van de stad. De romaanse kathedraal aan het mooie plein Domplatz is de derde kerk op deze plaats en is in de 13e eeuw gebouwd. Twee eerdere kerken zijn afgebrand. In de kerk zijn tal van prachtige beelden te zien waaronder de beroemde Bamberger Reiter en de tombes van keizer Hendrik II en paus Clemens II. Aan de Domplatz ligt ook het romantische slot de Alte Hofhaltung met een prachtige kapel. De Residenz, het paleis van de prins-bisschop, is nooit afgebouwd, maar de twee vleugels die er wel zijn hebben prachtige staatsiezalen en een lieflijke rozentuin.

De burgerij op de rechteroever

Op de rechteroever, de lage kant van de stad, staan de huizen van de burgerij. Het leukste in dit gedeelte van de stad zijn de volledig in tact gebleven straten met de huizen van gewone mensen. Bijzonder zijn de Martinuskirche, het nieuwe stadhuis en uiteraard de Schlenkerla, brouwerij en proeverij van het traditionele Bamberger Rauchbier.


Modern Bamberg

Bamberg in de 21e eeuw is een commercieel en cultureel centrum. Jaarlijks stroomt de stad vol voor het kleinkunstfestival, het jazzfestival, maar ook voor de klassieke concerten en de tentoonstellingen in de verschillende musea. De stad heeft een grote haven aan het Main-Donaukanaal en een levendige universiteit.

Informatie

Tourist-Information Bamberg

Maxplatz Geyerswörthstraße 3

D-96047 Bamberg

 

T +49 (0)951 297620

E-mail

Internet

Kaart

 

 

 

Zin gekregen om naar Bamberg te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Bamberg bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze