Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Allgäu

Het woord Allgäu betekent een bergachtig en waterrijk landschap met veel weides. En dat dekt dan ook de lading. De grenzen van het gebied verlopen vloeiend. Het gebied ligt tussen de Bodensee in het westen, de rivier Lech in het oosten en de Oostenrijkse grens. Veel regio’s die er eigenlijk niet onder vallen, noemen zichzelf toch Allgäu omdat de naam bij toeristen zoveel positieve gevoelens oproept. Bergen, grazende koeien op groene weides, barokke kerktorens, sprookjesachtige kastelen, de lokale klederdrachten en natuurlijk de dikke sneeuwdeken in de winter zijn veelvoorkomende associaties.

Van sprookjes en religie

Ook in cultureel opzicht heeft de Allgäu een heleboel te bieden. De Königs- schlösser Neuschwanstein en Hohenschwangau worden jaarlijks door zo’n 2 miljoen toeristen uit de hele wereld bezocht. Schloss Neuschwanstein werd in opdracht van de excentrieke Beierse koning Ludwig II ontworpen door de decorontwerper Christian Jank. Het gebouw is de perfecte afspiegeling van het romantische beeld van de Middeleeuwen in de tweede helft van de 19de eeuw. Talrijke kerken, kloosters en kapelletjes getuigen van de belangrijke rol van het geloof. Interessant is de Basilika St. Lorenz in Kempten en de barokke benedictijner abdij in het kuuroord Ottobeuren. Het interieur geldt als een van de hoogtepunten van de Europese barok.


Tussen majestueuze bergtoppen en idyllische bergweides

Vanwege de grote verscheidenheid van wandelpaden op verschillende hoogtes is de Allgäu een van de geliefdste wandelgebieden van Duitsland. 7000 km wandelpaden zijn uitgezet om elk type wandelaar aan zijn trekken te laten komen. In de Voralpen verlopen veel paden parallel aan beken en riviertjes. Hier kunt u ontspannen met het hele gezin van de natuur en bezienswaardigheden onderweg genieten. Voor de sportieve wandelaar zijn de wandelingen van berghut naar berghut een goede optie.
Een van de populairste routes is de Hörnertour, een rondwandeling over de Hörnerkette met fantastische uitzichten. Een uitgebreid netwerk van wegen en paadjes, liften en berghutten maakt de weg vrij naar de hoogste bergtoppen, zoals de Große Krottenkopf (2.657 m). De Heilbronner Weg staat garant voor bloeiende alpenweides, kristalheldere meren en indrukwekkende rotsformaties. Ook voor liefhebbers van nordic walking is inmiddels een ruim aanbod aan routes (1.400 km) voorhanden: met of zonder sneeuw.

Overnachten in een iglo?

Het ‘Superschnee Allgäu-Tirol-Kleinwalsertal’ is het grootste skigebied van Duitsland en biedt tussen december en april een grote sneeuwzekerheid. De skipas is geldig voor 8 skigebieden. Dankzij 500 km skipistes en 223 skiliften kunnen skiërs en snowboarders, of het nu gaat om beginners of cracks, hier een perfecte wintersportvakantie beleven. De glooiende, beboste heuvels die met een dik sneeuwtapijt zijn bedekt, vormen de ideale coulisse om te langlaufen, te nordic walken of een ontspannende winterwandeling te maken. Een echt cool avontuur is een overnachting in een zelf gebouwde iglo. U leert met een sneeuwzaag en schop de techniek om de blokken te stapelen. Uitgerust met een isolatiemat, dikke slaapzakken en kaarsen kan het toch nog heel knus worden.

Informatie

Allgäu Marketing GmbH
Allgäuer Straße 1
D-87435 Kempten/ Allgäu


T +49 (0)831 5753730

E-Mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar de Allgäu te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar de Allgäu bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze