Zum Inhalt der Seite
De meeste arrangementen in Duitsland!
Kopfbild
vakantie duitsland lubeck schleswig-holstein hanse baksteengotiek
de haven van Lübeck
Schrijf u nu in voor onze
  • email
  • Printversie
  • Facebook
  • twitter
  • google+

Lübeck

Van de 12e tot de 16e eeuw werkten Nederlandse en Duitse steden samen om zoveel mogelijk geld te verdienen aan de handel met Scandinavië en Rusland. Hanzesteden noemden ze zichzelf en een van de belangrijkste Hanzesteden was Lübeck, in het noorden van Duitsland aan de Trave, een zeearm van de Oostzee. Van hieruit vertrokken de schepen en Lübeck werd zo belang-

rijk voor Duitsland dat het een vrijstad werd. Vanaf de 16e eeuw legden er ook regelmatig schepen uit Frankrijk en Spanje aan en nog steeds is Lübeck de belangrijkste Duitse importeur van Franse wijn. Door de opkomst van de Verenigde Staten werd de Atlantische Oceaan belangrijker en verloor Lübeck haar invloed.

jouw persoonlijke reisgids

De Middeleeuwen van heel dichtbij

Het Holstentor is een belangrijke bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Lubeck in Duitsland.

vergroten

Het beroemde Holstentor
© Uwe Lütjohann - Fotolia.com
Die lange rijke geschiedenis is nu nog zichtbaar in het Lübeck van vandaag. De door water omringde middeleeuwse binnenstad wordt sinds 1987 beschermd door de status UNESCO Werelderfgoed . Hoogtepunt is ongetwijfeld de imposante stadspoort de Holstentor. Deze poort uit de 15e eeuw maakte onderdeel uit van de stadsmuur en is een voorbeeld van middeleeuwse baksteengotiek. In de poort is nu het Stadtgeschichtliche Museum gevestigd.
jouw persoonlijke reisgids
Het 13e eeuwse Rathaus is een prachtig gotisch gebouw met hoge slanke torens en imposante bogen en vooral het metselwerk met donkere baksteen is uniek. De mooiste kerk van Lübeck is de St. Marienkirche, een grote basiliek met maar liefst drie schepen en twee torens van 125 meter hoog. Het is een van de grootste kerken van Duitsland en heeft het hoogste baksteengewelf ter wereld. Andere bijzonder gebouwen zijn de romaanse Petrikirche uit de 15e eeuw en het Buddenbrookhuis dat bekend werd door de boeken van Thomas Mann.
jouw persoonlijke reisgids

Modern Lübeck

Tegenwoordig is Lübeck een moderne zakenstad met een grote haven en een congrescentrum. Zoals vrijwel alle middeleeuwse binnensteden, is ook Lübeck heel erg gezellig. Overdag is het er heerlijk winkelen in de talloze unieke winkeltjes en galerietjes. ’s Avonds komt de stad tot leven met chique restaurants, wijn- en bierkelders, jazz cafés en moderne discotheken.
jouw persoonlijke reisgids

Informatie

Lübeck und Travemünde Marketing GmbH

Holstentorplatz 1

D-23552 Lübeck

 

T +49 451 8899700

E-mail

Internet

jouw persoonlijke reisgids

Kaart

jouw persoonlijke reisgids

 

 

 

 

 
 
Colofon/Impressum  |  Disclaimer  |  Beeldmateriaal  |  Pers  |  Presse  |  Werbung